Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Amersfoortse Veentunnel in gebruik

Nieuws

26 november 2021

ProRail en de gemeente Amersfoort bouwden de afgelopen anderhalf jaar aan een tunnel onder het spoor: de Veentunnel. De tunnel zorgt voor een snellere verbinding tussen Nijkerk en Amersfoort voor voetgangers en fietsers. Zij kunnen vanaf vandaag van deze onderdoorgang gebruikmaken.

Een goede fietsverbinding

De Veentunnel biedt straks de beste fietsverbinding van en naar Nijkerk. Bovendien ontstaat een extra verbinding tussen de woongebieden ten oosten en ten westen van het spoor. Dit verkort de fietsroutes binnen de wijk én vanuit Vathorst-Noord richting het centrum van Amersfoort. De fietstunnel biedt ook een nieuwe voetgangersverbinding onder het spoor door. Daarmee wordt de verkeerssituatie een stuk veiliger voor iedereen.

Voor het ontwerp van de tunnel heeft gemeente Amersfoort samengewerkt met bewoners uit het dorp Hooglanderveen. Aan de muur van de tunnel prijken een paar duizend tegeltjes die door kinderen uit de buurt zijn beschilderd.

Feestelijke opening

Vanwege corona is een feestelijke opening nu helaas niet mogelijk. In plaats daarvan verschijnt er binnenkort een filmpje over de bouw en samenwerking met de buurt. In het voorjaar hoopt de gemeente alsnog een feestelijk evenement met bewoners te kunnen organiseren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers