Amersfoort-Nijkerk : Veentunnel Hooglanderveen

ProRail en de gemeente Amersfoort bouwen een tunnel onder het spoor door: de Veentunnel. De tunnel zorgt voor een snellere verbinding tussen Nijkerk en Amersfoort voor voetgangers en fietsers. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf het najaar in 2021 van deze onderdoorgang gebruikmaken.

Locatie
Amersfoort - Nijkerk
Startdatum
2020
Einddatum
2021

Een goede fietsverbinding

De Veentunnel biedt straks de beste fietsverbinding van en naar Nijkerk. Bovendien ontstaat een extra verbinding tussen de woongebieden ten oosten en ten westen van het spoor. Dit verkort de fietsroutes binnen de wijk én vanuit Vathorst-Noord richting het centrum van Amersfoort. De fietstunnel biedt ook een nieuwe voetgangersverbinding onder het spoor door.

De gemeente Amersfoort neemt zeven maatregelen om Vathorst beter bereikbaar te maken. De snelfietsroute van Amersfoort naar Nijkerk is er hier één van. Meer informatie over de zeven maatregelen vind je op de website van de gemeente Amersfoort.

Tijdsverloop

In juni 2020 starten we met de bouw van de onderdoorgang. In november van dat jaar schuiven we dan het tunneldek in. Dan kunnen er tijdelijk geen treinen rijden. We verwachten dat de Veentunnel in het najaar van 2021 gereed is.

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers