BAM Infra legt tijdelijk spoor aan in Vught

Nieuws

8 maart 2023

BAM Infra Nederland heeft de aanbesteding gewonnen en gaat het tijdelijk spoor in Vught aanleggen. Ook passen zij het spoor naar ’s-Hertogenbosch aan. Dit is vandaag, op 8 maart, bekend gemaakt.

Beperken hinder  

De aanpak van BAM Infra Nederland is erop gericht om hinder tijdens de bouw zo veel mogelijk te voorkomen. Een belangrijk deel van de materialen wordt per spoor vervoerd.  En transporten vinden zo veel mogelijk binnen de bouwhekken plaats. Medio 2023 vindt er een informatiemarkt plaats waar de medewerkers van BAM Infra Nederland aanwezig zijn. Ook gaan zij deel uitmaken van de Klankbordgroep Spoor.

Ton Bierbooms, projectmanager bij ProRail: “Ik ben blij met BAM Infra Nederland als partner in dit project. Zij hebben veel ervaring met het bouwen in een omgeving, waarbij de hinder zoveel mogelijk beperkt dient te worden. BAM Infra Nederland gaat de plannen komende periode verder uitwerken. Zodra deze plannen concreet zijn, informeren wij, samen met BAM Infra Nederland, de bewoners hierover.”

De overeenkomst tussen BAM Infra Nederland en ProRail worden ondertekend
De overeenkomst tussen BAM Infra Nederland en ProRail worden ondertekend

Bouw van de verdiepte ligging  

ProRail past het spoor aan tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Zo komt er een vierde spoor tussen Den Bosch en Vught Noord, en in Vught leggen we de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Het project PHS Den Bosch – Vught is een ingrijpend project voor de omgeving. Dat komt omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren.   

De aanleg van het tijdelijk spoor is de eerste grote stap in de bouw van de verdiepte ligging van het spoor. De aanleg van het tijdelijk spoor staat gepland in 2024. Dit najaar gaat BAM Infra Nederland de eerste voorbereidingen treffen.

Verdiepte ligging spoor

Tussen Meteren en Boxtel gaan meer reizigers- en goederentreinen rijden. Daarom bouwen wij een vierde spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Vught, met een vrije kruising bij Vught. Dit project maakt onderdeel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers