Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Beton in de kist

Nieuws

27 februari 2019

Het begint steeds meer op een onderdoorgang te lijken daar aan de Kanaalweg in Dieren! Vorige week is er beton gestort in de bekisting van het dek en de wanden van de eerste tunnelmoot. Een paar foto's die indruk geven van het werk.

In totaal is er 250 kubieke meter beton gestort, aangevoerd door tientallen betonwagens. Met een grote stortkoker en de juiste vakmensen vond het beton z’n weg in de bekisting die de afgelopen maanden op locatie is gebouwd.

Inschuiven

Nu is het een kwestie van uitharden en dan kan ie op zaterdagmiddag 23 maart worden ingeschoven. Maar voordat het zover is, moet er nog het nodige gebeuren. Er moeten nog kleine wanden op het dek worden gemaakt en enkele damwanden ten noorden van de sporen worden geplaatst. Ook start het ontgraven van grond aan de noordzijde en worden er voorbereidingen getroffen om de tunnelmoot in te kunnen schuiven.

 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers