Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Betonreparaties viaduct bij station Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuws

11 november 2021

Maandag 1 november 2021 is gestart met de betonreparaties aan de onderkant van het viaduct bij station Nieuwerkerk aan den IJssel. De herstelwerkzaamheden gaan ongeveer vier weken duren.

Vakwerk

Aannemer VolkerRail heeft Mobilis ingezet om de klus te klaren. Deze vakspecialist hakt de plekken met betonrot weg, behandelt de vrijgekomen bewapening van het beton en smeert daarna het gat weer dicht.

In het voorjaar van 2022 brengt Mobilis een speciale coating aan onder het viaduct. Dan is de luchtvochtigheid laag en kan het beste worden gewerkt. Deze coatingslaag beschermt het beton tegen vocht. En voorkomt dat de bewapening gaat roesten en het beton kapot drukt.

Beperkte overlast voor passanten

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen van 07.00 tot 17.00 uur. Om aan de onderkant van het viaduct te kunnen werken zetten we een hoogwerker in. Op momenten zetten we één van de rijbanen onder het viaduct op de Kerklaan af, zodat de hoogwerker aan dat deel van het viaduct kan werken. Het verkeer wordt dan via de andere rijbaan geleid met behulp van verkeersregelaars. Het treinverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden aan het viaduct.

Sinds september wordt ook gewerkt aan een opfrisbeurt van het station. We maken het station grondig schoon, herstellen beschadigingen en we geven het station een nieuw likje verf. Begin december ziet alles er weer netjes uit.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers