Werk aan spoorviaduct Rijswijkseweg in Den Haag

Nieuws

21 april 2023

Het spoorviaduct over de Rijswijkseweg in Den Haag krijgt van 28 april tot 20 augustus een opknapbeurt. Het metselwerk en de voegen van het viaduct zijn verouderd. Ook heeft het viaduct schade opgelopen door aanrijdingen. We maken het viaduct daarom schoon, vernieuwen het voeg- en metselwerk en geven het viaduct een schilderbeurt.

Verkeersmaatregelen

Om de overlast te beperken, werken we zoveel mogelijk in het weekend. Ook plannen we werkzaamheden met veel geluid zoveel mogelijk overdag. Het viaduct bestaat uit drie aparte onderdoorgangen. Gedurende de werkzaamheden zijn deze onderdoorgangen afwisselend afgesloten, verdeeld in drie fases. Voetgangers en fietsers kunnen altijd door een van de onderdoorgangen passeren. Vanwege The Royal Ten zijn er geen werkzaamheden in het weekend van 2 tot 5 juni.

Drie fases

Fase 1 loopt van 28 april tot 22 mei. Dan werken we aan de onderdoorgang aan de noordoostzijde. In het weekend is de weg daarom afgesloten voor auto’s richting het Rijswijkseplein. Zij worden omgeleid via de Brinckhorstlaan.

Fase 2 loopt van 26 mei tot 3 juli. Dan werken we aan de onderdoorgang aan de zuidwestzijde van het viaduct. Dat is de kant van station Den Haag HS. Auto’s vanaf het Rijswijkseplein kunnen gebruikmaken van de middelste doorgang.

Fase 3 loopt van 7 juli tot 20 augustus. Dan is de middelste doorgang van het viaduct volledig afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer kan gebruikmaken van de buitenste twee doorgangen. De trams rijden met een aangepaste dienstregeling. Kijk voor meer informatie op de site van HTM.

Website van HTM Website van HTM

Omleidingsroute autoverkeer richting het Rijswijkseplein tussen 28 april en 22 mei, elke vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur
Omleidingsroute autoverkeer richting het Rijswijkseplein tussen 28 april en 22 mei, elke vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur

Onderhoud spoorbruggen

Een spoorviaduct of -brug noemen we ook wel een kunstwerk. Een aantal van onze kunstwerken in Den Haag en Rotterdam is toe aan onderhoud. Dat onderhoud is niet alleen nodig om alles er netjes uit te laten zien, maar is ook belangrijk voor de veiligheid van de treinen en het passerende verkeer.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers