Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Vragen beantwoord tijdens inloopavond Heerhugowaard

Nieuws

11 juni 2024

In september beginnen de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang in Heerhugowaard. De bouw van zo’n project gaat niet zonder slag of stoot. ProRail organiseerde, samen met aannemerscombinatie Hegeman-Mobilis, een inloopavond om de omgeving zo goed mogelijk te infomeren over de werkzaamheden en welke impact die met zich meebrengen.

Vragen over bouwverkeer

Marcel Martens, bouwmanager van ProRail én inwoner van de gemeente Dijk en Waard: “Zo’n tweeduizend adressen waren uitgenodigd voor de avond. Het was, ondanks het slechte weer en een oefenwedstrijd van het Nederlands elftal, gezellig druk.”

Bewoners hadden vooral vragen over hoe het bouwverkeer zou rijden, wat de afsluiting van de Zuidtangent veroorzaakt in de omgeving, welke geluid- en trilling overlast ze kunnen verwachten, hoe de bouw precies gaat plaatsvinden en of het werk ook bezocht kon worden. Op een tijdlijn konden omwonenden precies zien welke hinder we wanneer verwachten voor de omgeving.

Goed om hier te zijn

Marcel kijkt tevreden terug: “Het is altijd goed om hier te staan en vragen van omwonenden te beantwoorden, samen met de aannemer en collega’s van de gemeente Dijk en Waard. We zullen de komende tijd veel met elkaar te maken hebben en lichten de omgeving graag in. Aan de hand van de vragen weten we ook waar mensen zich zorgen over maken. Daar kunnen we tijdens de uitvoering rekening mee houden.”

“In de herfst is nog een bewonersavond gepland. Dan samen met de gemeente Dijk en Waard over de afsluiting van de Zuidtangent. Deze belangrijke verbindingsweg is vanaf januari 2025 zestien maanden afgesloten voor alle verkeer vanwege de bouw van de spooronderdoorgang.”

Onderdoorgang Zuidtangent

De komende jaren bouwen we een spooronderdoorgang in de Zuidtangent in Heerhugowaard. Hiermee verdwijnt een risicovolle spoorwegovergang. Daarnaast verbetert de veiligheid en doorstroming op de weg én het spoor. We heffen een barrière in de gemeente Dijk en Waard op.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers