Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Bewuste Bouwers Trofee voor project HOV in 't Gooi

Nieuws

29 januari 2021

Project HOV in ’t Gooi heeft de Bewuste Bouwers Trofee van 2020 gewonnen. En met recht, want met een auditscore van maar liefst 9,5 is het project van de 450 landelijke audits het best scorende project. In Hilversum realiseert ProRail met BAM Infra het meest complexe deel van dit project.

Trotse manager

Projectmanager ProRail Maarten Mulder: “Ik ben natuurlijk supertrots op deze fantastische prestatie dankzij de hechte samenwerking tussen Provincie Noord-Holland, BAM Infra en ProRail. Het is de beloning voor de inspanningen waar we samen al ruim voor aanbesteding mee zijn gestart”. Met de aanleg van deze frequente snelle HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum zorgt de provincie samen met BAM Infra, ProRail en omliggende gemeenten dat iedereen die in ’t Gooi woont of werkt, in de toekomst op tijd en filevrij kan reizen. Daarvoor maakt BAM Infra met ProRail onder andere een spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg in Hilversum.

  • Werken in het donker (Foto: Bouwfilm.nl)
    Werken in het donker (Foto: Bouwfilm.nl)
  • Natuurbrug in Hilversum Oost (Foto: Bouwfilm.nl)
    Natuurbrug in Hilversum Oost (Foto: Bouwfilm.nl)

In voortuinen

“De bouw van deze eerste dubbellaags onderdoorgang in een woongebied, op een diepte van maar liefst vijftien meter, heeft veel impact op bewoners omdat we letterlijk in de voortuinen van mensen werken”, vertelt Maarten. “Als projectteam focussen we ons daarom continu op minimale bouwhinder en een hoog omgevingsbewustzijn. Zo wordt bij de aanleg van ‘de tunnel’ gebruik gemaakt van een speciale bouwtechniek waardoor geluid en trillingen tot een minimum worden beperkt. Tegelijkertijd monitoren zowel de aannemer als bewoners zélf de effecten van deze hinder. Met scheurwijdtemeters houden bewoners bijvoorbeeld in de gaten of er schade aan hun woning ontstaat. Dit is vernieuwend in de bouw.”

Het is de beloning voor de inspanningen waar we samen al ruim voor aanbesteding mee zijn gestart.

Maarten Mulder projectmanager bij ProRail

Pluim op het werk

“De nominatie van Bewuste Bouwers en de groeiende omgevingstevredenheid zijn dan ook een pluim op ons werk en een enorme motivatie voor het hele team”, aldus Maarten. Naast de tunnel bouwen we in Hilversum een Fly-over, een natuurbrug en een busoverweg.

Stichting Bewuste Bouwers is organisatie die bijdraagt aan de professionalisering van de bouwbranche op het raakvlak van de bouwplaats en haar omgeving. Het beoogde effect is imagoverbetering van de bouwsector.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers