Bits & bites

Nieuws

19 april 2018

ProRail CEO Pier Eringa was gisteren één van de keynote speakers tijdens het Rail live! congres in Bilbao (Spanje). Kern van zijn betoog vormde de digitale transformatie van het Nederlandse spoornetwerk.

Rail live! is een driedaagse expo waarin een breed scala aan innovaties in de spoorsector aan bod komt, met bijbehorende conferentie waarin de internationale spoorwereld elkaar bijpraat over state of the art ontwikkelingen in de sector.

Transparant

Behalve over de mooie prestaties van ons spoorsysteem, zoals onlangs opnieuw bleek uit de tweejaarlijkse Europese benchmark, vertelde Pier Eringa vol trots hoe onze ICB’ers en medewerkers van het OCCR het doen op Twitter en hoe ons online dashboard zo goed als live laat zien hoe het spoor in Nederland presteert.

Digitalisering

Daarnaast ging Pier Eringa in op de geslaagde ERTMS testrit met hybride niveau 3 die we onlangs samen met NetworkRail en verschillende leveranciers uitvoerden op een circuit in Noord-Londen en op de proeven met ATO (Automatic Train Operation) die voor dit jaar op stapel staan. Hij benadrukte dat we – naast aanpassingen aan het spoorsysteem – ook een digitale transformatie nodig hebben. ‘Van een sector gericht op beton, staal en kabels moeten we naar een sector gericht op bits en bytes. We hebben, met andere woorden, een extreme make-over nodig voor het spoor om het aantrekkelijk te maken voor toekomstige generaties’.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers