Blik in de bouwkuip van station Groningen

Nieuws

10 juni 2022

Rondlopen in de bouwkuip van station Groningen, het kan op zaterdag 18 juni. Dan is het namelijk de Dag van de Bouw en stellen diverse bouwers in Nederland hun bouwlocatie open voor het publiek. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de bouwschermen van Groningen Spoorzone.

Open voor publiek

Strukton stelt die dag het bouwterrein aan de zuidzijde open voor publiek en zorgt met samenwerkende partners en (gedelegeerd) opdrachtgever ProRail voor een mooi programma. Bezoekers zijn welkom tussen 10:00 en 16:00 uur.

Bezoekers kunnen een rondje op de bouwplaats lopen en mogen zelfs de bouwkuip aan de zuidzijde bezoeken. Op het terrein zijn diverse machines te zien die worden gebruikt in de wegen- en spoorbouw. Ook zijn er voldoende medewerkers aanwezig die uitleg kunnen geven over de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Tot slot zijn er leuke activiteiten voor kinderen, die van harte welkom zijn onder begeleiding van een volwassene.

Toegang werkterrein

Iedereen is welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. De ingang van de Strukton bouwplaats is aan de Achterweg 1 in Groningen (zuidzijde station). Het terrein wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor de Dag van de Bouw, maar het blijft een werkterrein. Daarom wordt bezoekers geadviseerd stevig schoeisel te dragen. Ook is hierdoor het terrein niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Er is geen parkeergelegenheid op het terrein. Dus kom per fiets, te voet, of parkeer elders.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers