Bouw fietsenstalling en stationsentree Dordrecht Centraal hervat

Nieuws

27 november 2023

De bouwwerkzaamheden aan de nieuwe fietsenstalling en stationsentree bij station Dordrecht Centraal aan de Krispijnzijde zijn vandaag, 27 november, hervat. Aannemer Hegeman Bouw en Infra draaide de eerste palen voor de fundering in de grond. Aan reizigers werd een warm drankje aangeboden en vragen werden beantwoord.

Vertraging

In oktober 2023 trof de aannemer een onvoorziene grindkoffer aan in de grond van het stationsgebied. Deze grindkoffer was aangesloten op het drainagesysteem: de (ondergrondse) waterstromen. Inmiddels is de grindkoffer verlegd. Hegeman kan de funderingspalen nu indraaien op de plek van de oude grindkoffer zonder dat het water verontreinigd raakt. Door deze onvoorziene werkzaamheden liep de bouw vertraging op.

Een warm drankje voor reizigers

In alle vroegte stond vanmorgen een barista klaar op het station. Reizigers kregen een kop warme chocolademelk, koffie of thee aangeboden. Ook beantwoorden medewerkers van NS en ProRail vragen van reizigers. De reacties van reizigers waren enthousiast: “Wat fijn dat jullie gaan beginnen, ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit komt te zien” en “Leuk dat jullie dit doen.”

Projectmanager Pascale Kost: “We beseffen ons dat de werkzaamheden hinder kunnen opleveren voor reizigers. We doen ons uiterste best dit te minimaliseren. Hierdoor kunnen reizigers tijdens de bouwperiode gebruik blijven maken van het station.”

Barista met reizigers
Barista met reizigers

Lift

De lift is in dienst tot eind 2023. In januari 2024 zal deze enkele weken buiten dienst zijn door de bouwwerkzaamheden.

Nieuwe entree station Dordrecht

De entree van station Dordrecht aan de parkzijde komt er heel anders uit te zien. ProRail bouwt een nieuwe ingang met fietsenstalling voor ruim 2.000 fietsen. Dit is een belangrijke en eerste stap in de totale gebiedsontwikkeling die de gemeente Dordrecht voor de spoorzone voor ogen heeft.

Lees er meer over Lees er meer over

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers