Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Bouw nieuwe onderdoorgang Dieren

Nieuws

23 oktober 2018

In Dieren wordt van vrijdag 26 t/m maandag 29 oktober dag en nacht hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe onderdoorgang bij de Kanaalweg in Dieren. De huidige overweg wordt definitief verwijderd. Ook op andere locaties tussen Zutphen en Arnhem Centraal vinden er komend weekend werkzaamheden aan het spoor plaats.

De onderdoorgang, die parallel aan het Apeldoorns Kanaal komt te liggen, gaat de gelijkvloerse spoorwegovergang in de N786 ontvangen. Hierdoor kan verkeer sneller en veiliger de sporen op het traject Arnhem-Zutphen passeren. Om de onderdoorgang te kunnen bouwen verwijdert aannemer BAM de spoorwegovergang en plaatsen ze damwandplanken onder het spoor, zodat er een bouwkuip gemaakt kan worden. Ook wordt er een bovenleidingsmast vernieuwd. 

Combinatie van werkzaamheden 

ProRail combineert meerdere werkzaamheden aan het spoor op het traject Arnhem-Zutphen, zodat de hinder voor reizigers beperkt blijft. Zo worden er onder andere ter hoogte van station Dieren enkele wissels vernieuwd, in De Steeg een bovenleidingsmast vervangen, in Brummen een overweg vernieuwd en diverse seinen aangepast. Direct aanwonenden zijn over de werkzaamheden geïnformeerd. 

Werkzaamheden Wilhelminaweg 

Voorafgaand aan de werkzaamheden werkt Combinatie Traverse Dieren in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 oktober ter hoogte van de spoorwegovergang Wilhelminaweg. In de avond en nacht wordt het asfalt van de rijbaan tussen de spoorbomen en de spoorrails vervangen. 

Geen treinverkeer 

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 oktober rijden er in verband met de werkzaamheden geen treinen. Check voor vertrek de ns reisplanner of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via  www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut).

Traverse Dieren 

In Traverse Dieren werken provincie, gemeente en ProRail aan een betere doorstroming van het verkeer en een veilige stationsomgeving in Dieren.  In het voorjaar van 2018 is de open tunnelbak in gebruik genomen. Met de bouw van de onderdoorgang Kanaalweg gaat het project de laatste fase in. Naar verwachting is het gehele project Traverse Dieren in 2020 gereed. Vooruitlopend daarop zijn eind januari 2019 de belangrijkste overige werkzaamheden, waaronder de herinrichting van het gehele stationsgebied, gereed.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers