Station Buitenpost probeert nieuw informatiepunt uit

Nieuws

14 november 2018

Op station Buitenpost staat sinds vorige week een geheel nieuw informatiepunt. Het moet de herkenbaarheid van het station en de vindbaarheid van vertrek- en aankomstinformatie op het station vergroten, want door het informatiepunt is nu alles op een plek terug te vinden. Het gaat om een pilot en door middel van reizigersonderzoek meten we of het informatiepunt daadwerkelijk aan de verwachtingen voldoet.

Stationsvoorzieningen

Het informatiepunt is de plek waar reizigers informatie kunnen vinden over de stationsvoorzieningen en over het vervolg van de reis, of dit nu per trein, bus of lopend is. Daarnaast kan er op het informatiepunt stadsinformatie worden opgenomen (bijvoorbeeld een stadsplattegrond) of toeristische informatie worden getoond.

Uit analyse is gebleken dat er 168 stationslocaties in aanmerking zouden komen voor zo’n informatiepunt. Dat zijn stations waar de herkenbaarheid van het station of de entree voor verbetering vatbaar is. Als de pilot slaagt zal het informatiepunt op meer stations verschijnen.

Samenwerking

Het informatiepunt is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen ProRail, NS Stations, concessieverleners en reizigersvervoerders.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers