Eind 2019 op de stations: het vernieuwde klapperbord

Nieuws

10 juli 2019

Het lange wachten van treinreizigers wordt beloond. Op de stations Utrecht, Den Haag en Rotterdam keren de bekende klapperborden met reisinformatie eind dit jaar terug. ProRail en NS hebben het klapperbord in een modern jasje gestoken.

Het idee blijft hetzelfde: een centraal punt in de stationshal waar alle vertrektijden worden getoond. Reizigers kunnen in één oogopslag zien of zij nog een kop koffie kunnen halen, haast moeten maken of wat het reisadvies is bij een storing.

Digitaal klapperbord

Het nieuwe klapperbord is een digitaal scherm dat de vertrektijden voor het komende half uur toont. Per stationshal is bekeken wat de juiste locatie voor het reisinformatiescherm is. Hierbij is rekening gehouden met loopstromen, leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en met het stationsinterieur. Leverancier KITT Engineering BV en Ngage Media BV ontwerpen de schermen speciaal voor de verschillende stations.

Oude vertrouwde plek

Als alles volgens plan verloopt, hangen de reisinformatieschermen aan het einde van dit jaar in de drie stationshallen. Op station Utrecht keert het scherm van 8 x 4.5 meter terug op de oude vertrouwde plek: midden in de stationshal.

Nieuwe plek na de verbouwing

Voor de reisinformatieschermen op station Den Haag en station Rotterdam is na de verbouwing een nieuw plekje gevonden: voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. De schermen op station Den Haag en Rotterdam worden respectievelijk 7.0 x 2.0 meter en 9.5 x 1.75 meter groot. Op station Schiphol hangt sinds begin dit jaar een soortgelijk groot reisinformatiescherm

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers