Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Cokky Hilhorst nieuw lid raad van commissarissen

Nieuws

10 januari 2024

Op 1 januari 2024 is Cokky Hilhorst gestart als nieuw lid van de raad van commissarissen (RvC) van ProRail. Zij vervangt Lineke Sneller, die op 31 december 2023 haar taken als RvC-lid neerlegde. Lineke was negen jaar lid van de RvC en was tevens voorzitter van de auditcommissie.

Hoogleraar en directeur

Prof. dr. Cokky Hilhorst startte op 1 januari als commissaris met een focus op IT. Ze is hoogleraar Business Information Systems en directeur van het Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control aan de Nyenrode Business Universiteit. Hilhorst combineert kennis van de digitalisering van organisaties met kennis van softwaresystemen en de toepassingen ervan. Ze doceert over onderwerpen als IT-investeringen, besluitvorming en risico’s, data en digitale transformatie.

Cokky Hilhorst, het nieuwe RvC-lid van ProRail
Cokky Hilhorst, het nieuwe RvC-lid van ProRail

IT-expert aan boord

Hans Alders, president-commissaris van de RvC: “Ik wil Lineke van harte bedanken voor haar jarenlange inzet. Met Cokky zijn we als raad weer compleet. Gezien de focus van ProRail op digitalisering de komende periode, is de komst van Cokky van groot belang. We krijgen met haar opnieuw een echte IT-expert aan boord, waarmee we als raad deze kennis opnieuw borgen.”

Cokky ziet uit naar haar rol als RvC-lid en de kennismaking met ProRail en de collega’s. Zij vormt nu samen met president-commissaris Hans Alders, Tjahny Bercx, Kees Romme, Miriam Hoekstra en Isabelle Damen de RvC van ProRail.

Raad van commissarissen

De raad van commissarissen van ProRail houdt toezicht op het beleid van het bestuur. De zes commissarissen zien toe op de algemene gang van zaken binnen ProRail. En ze adviseren de raad van bestuur waar nodig.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers