Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Dag en nacht werk aan bouw spoordek Groningen

Nieuws

19 november 2021

Aan de zuidzijde van station Groningen is de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling in volle gang. Binnenkort start de bouw van het spoordek bovenop het eerste deel van de bouwkuip. Op dit spoordek komen in februari 2022 de sporen 7 en 8 te liggen.

Buiten kantoortijden

De twee meest zuidelijke sporen 7 en 8 worden verplaatst om ruimte te maken voor de noordelijke bouwkuip van de voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling op het station zelf. Om te zorgen dat het spoordek klaar is voor de twee sporen tijdens de geplande buitendienststelling van het spoor van 19 tot en met 24 februari, werkt aannemer Strukton Civiel tot die tijd in dubbele shifts tussen 07:00 en 23:00 uur en op zondag tussen 07.00 tot 19.00 uur.

Bouw spoordek dag en nacht

Van maandag 6 december tot en met vrijdag 17 december wordt er dag en nacht aaneengesloten gewerkt. Dan wordt de wapening van het spoordek gemaakt en het beton gestort. De werkzaamheden zorgen naar verwachting niet voor overmatige hinder in de omgeving. Het beton voor de betonstort wordt aangevoerd met vrachtwagens die via de busbaan naar het werkterrein rijden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers