Dag en nacht werkzaamheden station Oldenzaal

Nieuws

31 oktober 2023

Op station Oldenzaal werken we sinds juni dit jaar aan een extra perron en spoor. In november zijn er twee periodes waarin er dag en nacht aaneengesloten gewerkt wordt. Tijdens deze periodes is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Oldenzaal. Vanaf 10 december kan de regionale trein stoppen op het extra spoor op de momenten dat de IC Berlijn station Oldenzaal passeert. Dit is zeven keer per dag.

Twee periodes

Er is al veel werk verzet, het meeste overdag. We komen nu op het moment dat er werkzaamheden zijn die alleen kunnen plaatsvinden wanneer er geen treinen rijden. Daarom hebben we twee periodes gepland waarin aannemer VolkerRail dag en nacht werkt en er geen treinverkeer mogelijk is van en naar Oldenzaal.
Het gaat om de volgende periodes:

  • van zondag 12 november 01:00 uur tot en met maandag 13 november 05:00 uur
  • van vrijdag 17 november 01:00 uur tot en met woensdag 22 november 05:00 uur

Check voor vertrek de reisplanner voor de meest actuele informatie.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Werkzaamheden

In de eerste periode treft de aannemer kleinschalige voorbereidingen voor de tweede periode. Dan moet er namelijk veel gebeuren. Zo sluiten we het nieuwe spoor aan op het bestaande spoor. Dit gebeurt door het leggen van een wissel die we met een telekraan vanaf het busplein inhijsen.

Verder gaat de aannemer het treinbeveiligingssysteem aanleggen en testen. Zo maken de regionale treinen straks veilig gebruik van het spoor. Deze periode wordt ook gebruikt om het nieuwe perron netjes af te werken.

Terug in gebruik

Tussen 22 november en 10 december rondt de aannemer het werk af en wordt het werkterrein opgeruimd. Op 10 december nemen we het nieuwe spoor en perron op station Oldenzaal in gebruik. 

Aanpassingen station Oldenzaal

Om de reistijd van de Intercity Berlijn tussen Amsterdam en Berlijn op korte termijn te versnellen passen we station Oldenzaal aan. We bouwen aan de noordkant van het station een nieuw stuk spoor en een extra perron. Hierdoor komt er ruimte voor de Intercity Berlijn om sneller door te rijden.

Lees er meer over Lees er meer over

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers