Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Nynke Dalstra interim CFO van ProRail

Nieuws

1 april 2021

Nynke Dalstra volgt Hans van Leeuwen op en start als interim Chief Financial Officer (CFO) bij ProRail. Ze begint op 1 april 2021, en neemt vanaf 1 mei de taken van CFO tijdelijk waar. Hans van Leeuwen, de huidige CFO van ProRail, vertrekt per 1 mei.

Eerdere werkzaamheden

Nynke werkte eerder als CFO bij Royal HaskoningDHV. Daarvoor was ze werkzaam in zowel financiële, als technische en commerciële rollen bij onder meer AkzoNobel. Daarnaast is ze commissaris bij een aantal bedrijven, waaronder Havenbedrijf Rotterdam en waterbedrijf Evides.

ProRail werkt met een toegewijde groep mensen aan een mooie opgave en daar wil ik graag aan bijdragen.

Nynke Dalstra interim CFO bij ProRail

Aansprekende opdracht

Nynke heeft veel zin in haar opdracht bij ProRail. “Zowel de inhoudelijke kant ervan, als de maatschappelijke relevantie spreken mij aan. ProRail werkt met een toegewijde groep mensen aan een mooie opgave en daar wil ik met mijn financiële kennis, maar ook met mijn technische achtergrond en hart voor het klimaat graag aan bijdragen.”

Zorgvuldige kennisoverdracht

Ook John Voppen, president-directeur van ProRail, kijkt uit naar een prettige samenwerking. “Nynke is een kundig vervanger van Hans van Leeuwen. Het is fijn dat ze kan starten ruim voordat Hans uit dienst treedt, zodat er tijd is voor een zorgvuldige kennisoverdracht.”

Wervingsproces nieuwe CFO

De raad van commissarissen van ProRail is inmiddels gestart met het wervingsproces voor de vaste opvolger van Hans van Leeuwen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers