Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

‘De Handhavers’ op pad met Loek en Esther

Nieuws

29 november 2018

De Eindhovense incidentenbestrijders Loek en Esther maken zondagavond hun opwachting in het SBS6 televisieprogramma ‘De Handhavers’.

Onze handhavers

Hoe reageren mensen als ze worden aangesproken op een overtreding? Hoe ervaren handhavers dit en hoe ziet hun werkdag er eigenlijk uit? Met die insteek volgt SBS6 het werk van 'De Handhavers' van gemeenten, openbaar vervoerbedrijven en ProRail in de gelijknamige realityserie. Het levert volgens de makers grappige, trieste, maar soms ook heftige beelden op. 

Loek en Esther 

Zondagavond zitten de incidentenbestrijders Loek en Esther voor het eerst in de uitzending. Zij gaan vanuit Eindhoven samen regelmatig op pad om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor. Het gaat om meer dan het schrijven van bonnen bij overwegen voor het negeren van de rode lichten. Loek en Esther helpen ook bij calamiteiten en acteren op alles wat kan leiden tot gevaarlijke situaties en verstoring van het treinverkeer. 

Loek en Esther op pad met 'De Handhavers' van SBS6
Loek en Esther op pad met 'De Handhavers' van SBS6

Onze handhavers dagelijks volgen? 

Wil je het werk van onze handhavers dagelijks volgen? Dat kan! Op Twitter delen incidentenbestrijders dag en nacht hun ervaringen in woord en beeld. Ook Esther en Loek doen daar aan mee. 

24/7 paraat 

De incidentenbestrijders van ProRail staan 24/7 paraat om uit te rukken bij calamiteiten. Hun taak is het spoor zo snel mogelijk weer vrij te maken zodat de treinen weer kunnen rijden. Veel incidentenbestrijders hebben ook een bevoegdheid als 'buitengewoon opsporingsambtenaar'. Daarmee kunnen ze actief optreden tegen bijvoorbeeld vandalen, koperdieven of spoorlopers. Dat alles om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor zodat u als reiziger op tijd op uw bestemming aankomt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers