Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

‘Een veilig gevoel’ door datagestuurd assetmanagement

Nieuws

19 juni 2020

ProRail is continu bezig met het inwinnen van grote hoeveelheden data over het spoor én het materieel wat erop rijdt. Dat doen we om het Nederlandse spoor nog beter en veiliger te maken. Maar hoe maken we optimaal gebruik van al die data? De sleutel tot succes heet datagestuurd assetmanagement.

Bekijk: Datagestuurd assetmanagement #1: Quo Vadis – Meer dan een weegschaal voor treinen

In een vierdelige videoserie laten we zien hoe we de verkregen data toepassen. In het eerste deel beginnen we bij het begin: het verkrijgen van de data. Eén van de meetinstrumenten is Quo Vadis. Hiermee meten we de doorbuiging van een spoorstaaf als er een trein over het spoor rijdt. Die meetgegevens komen binnen twee minuten terecht bij onze Verkeersleiding. Zo kunnen we direct ingrijpen, mocht dat nodig zijn. “Quo Vadis geeft ons een veilig gevoel”, aldus René Harkema, BU-manager bij Voestalpine Railpro. “Ik vertrouw erop.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers