De ‘Oude Lijn’ van de toekomst: denk mee!

Nieuws

23 januari 2024

Langs de ‘Oude Lijn’ – de spoorlijn van Leiden tot Dordrecht - komen er tot 2040 ongeveer 170.000 woningen en 85.000 werkplekken bij. Hoe houden we met deze groei de regio goed bereikbaar zonder dat de wegen dichtslibben?

Meer treinen, nieuwe stations

ProRail onderzoekt hoe we stap voor stap meer treinen kunnen laten rijden en nieuwe stations kunnen openen in Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam Van Nelle en Dordrecht Leerpark.

Vragen die we in de verkenning beantwoorden zijn onder andere: Waar moeten deze nieuwe stations precies komen? Welke verbouwingen zijn nodig aan het spoor en de bestaande stations om de treinen vaker te laten rijden? Wat betekent dit voor de omgeving? Wat betekent het voor reizigers als er meer treinen gaan rijden?

Denk met ons mee

Het is een puzzel die we niet alleen willen leggen. Woon, werk, recreëer of reis je in dit gebied, nu of in de toekomst? Denk dan met ons mee! Dat kan de komende jaren op verschillende momenten en manieren. Via bijeenkomsten in februari, april en juni 2024 informeren en betrekken we jou graag bij onze plannen. Dat doen we ook via onze website.

ProRail heeft jouw kennis, ideeën en aandachtspunten nodig om goede beslissingen te kunnen nemen over de toekomst. Je bent van harte welkom om mee te denken op een van de vier bijeenkomsten in februari. De data van de bijeenkomsten in april en juni volgen zo snel mogelijk. Lees meer over de meedenksessies. Of meld je direct aan via onderstaande knop.

Meld je aan om mee te denken

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers