Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

2021: een terugblik

Nieuws

30 december 2021

Even leek het alsof het een jaar als normaal zou worden. Maar niets bleek minder waar. En hoewel dat weer uitdagingen bood voor de spoorsector, bleven we doorgaan en keken we als vanouds vooruit.

Uitdagingen

Het jaar bood uitdagingen voor ons allemaal. Voor personeel, vervoerders en reizigers. Toch werkten we door. Aan stations en spoor. Aan duurzame oplossingen en innovatieve systemen. Er werd gesloopt en gebouwd, vernieuwd en verbeterd. Vanuit huis, op locatie of in de operatie.

Ontwikkelingen

Zo werkten we in het Europees jaar van het spoor aan meer en beter internationaal treinverkeer. En bouwden we mee aan de bouw met steeds meer duurzame materialen. We pakten overwegen aan en openden nieuwe stations zoals het energieneutrale Delft Campus. Andere stations maakten we beter toegankelijk, zoals Alkmaar Noord.

Stappen zetten

Ook zetten we flinke stappen in de verbetering van de infrastructuur in het Rotterdamse havengebied en werken we aan de inzet van innovaties als 5G, zelfrijdende voertuigen, drones en virtual reality. De toekomst komt steeds dichterbij. Maar klimaatverandering of woningnood, spoorstaafbreuk of data-issue, we doen er onverminderd alles aan om Nederland bereikbaar te houden. Voor nu en in de toekomst.

Sluit het jaar feestelijk met ons af in deze video. Op naar een schitterend 2022!

Bekijk: Een terugblik op het jaar

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers