Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Dek onderdoorgang Amsterdamse Contactweg op zijn plek

Nieuws

25 juni 2021

ProRail werkt sinds juli 2020 werkt in opdracht van de gemeente Amsterdam aan de bouw van een onderdoorgang bij de Contactweg. De onderdoorgang vervangt de kruising over het spoor bij de Kabelweg. De spoorovergang sluiten we af zodra de onderdoorgang in gebruik is genomen. Ten zuiden van de spoorovergang komt een rotonde, zodat het verkeer via de onderdoorgang naar de A10 kan.

Honderd uur

Onlangs is in ongeveer honderd uur tijd door aannemer Heijmans het dek op zijn plek geschoven. De bouw van de onderdoorgang loopt volgens planning. Zoals het er nu naar uitziet kunnen weggebruikers voor eind december 2021 gebruikmaken van de onderdoorgang. En is weer een overweg afgesloten.

Bekijk: Bekijk de timelapse: zo werd het dek ingeschoven

Timelapse

Het treinverkeer is een week omgeleid om het inschuiven mogelijk te maken. Bekijk hierboven de timelapse en zie in een paar minuten hoe het dek is ingeschoven.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers