Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Denk mee over de Oude Lijn van de toekomst

Nieuws

1 december 2023

Langs de Oude Lijn - de spoorlijn tussen Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht - komen in de toekomst ongeveer 170.000 nieuwe woningen en 85.000 extra werkplekken. ProRail onderzoekt hoe we stap voor stap meer treinen kunnen laten rijden en nieuwe stations kunnen openen in de (nieuwe) woonwijken: station Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam van Nelle en Dordrecht Leerpark.

Verkenning

Vragen die in deze MIRT-verkenning aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hoe passen de treinen en ook de nieuwe stations in de dienstregeling? Over welke sporen gaan de treinen rijden? Welke verbouwingen zijn nodig aan het spoor en bij de stations? Hoe passen we twee extra sporen tussen Delft en Schiedam in het landschap?

Het is een puzzel die we niet alleen willen leggen. Omwonenden en reizigers kunnen daarbij helpen. Tijdens een online informatiebijeenkomst op 11 en 12 december vertellen we meer over de verkenning en heeft iedereen de gelegenheid om vragen te stellen.

Informatiebijeenkomst

Voor deze online informatiebijeenkomst hebben we twee momenten gepland. Klik op een van onderstaande buttons om op het vermelde tijdstip deel te nemen.

Maandag 11 december | 19.00 – 20.00 uur Maandag 11 december | 19.00 – 20.00 uur

Dinsdag 12 december | 19.00 – 20.00 uur Dinsdag 12 december | 19.00 – 20.00 uur

Verkenning Oude Lijn

Over een aantal jaren reis je nog makkelijker met de trein door Zuid-Holland. De ‘Oude Lijn’ tussen Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht wordt de komende jaren namelijk flink onder de loep genomen.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers