Deze zomer volgende stap in spoorwerk Zwolle

Nieuws

Gepubliceerd op 6 juni 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:33 uur

Ook komende zomer werkt ProRail aan de sporen in Zwolle. Vooral de westzijde richting Kampen, Amersfoort en Lelystad is nu grondig aan de beurt. Houd van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli rekening met aangepast treinverkeer.

Flink aan de bak in Zwolle

Station Zwolle verbindt acht richtingen en vormt op het spoor de doorgang van de Randstad naar het noorden. ProRail verbetert dit knooppunt en werkt aan betere en meer verbindingen met treinen en bussen. Van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli vernieuwen we het hele spoorsysteem aan de westzijde van station Zwolle. We verwijderen en herplaatsen wissels, spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind.

Van het gas af

In deze zomerse weken verbeteren en werken we aan de volgende punten: 

  • We vernieuwen naast sporen ook de bovenleiding en kabels die de wissels aansturen. De wisselverwarming passen we aan van gas naar elektrisch. Hierdoor zijn er minder storingen aan wissels als het vriest, maar ook is het duurzamer en toekomstbestendig. 
  • De houten dwarsliggers worden vervangen door betonnen, met een langere levensduur. Bovendien neemt spoorgeluid dankzij deze toepassing af. 
  • We leggen een extra spoor aan naar het opstelterrein voor treinen in de buurt van het station.
  • We combineren het werk bij Zwolle met werk aan de oostzijde en bijvoorbeeld spoorvernieuwing richting Wijhe, groot onderhoud aan een spoorbrug en een voorziening in Dalfsen.

Meer informatie over alle spoorverbeteringen bij Zwolle: www.prorail.nl/zwolle.

Maatregelen voor reizigers

Deze werkzaamheden brengen hinder voor reizigers met zich mee. We proberen daarin reizigers zo goed mogelijk tegemoet te komen. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Bij ’t Harde is een extra perron gebouwd om reizigers makkelijk van trein naar bus te laten overstappen. Op station Meppel staat een extra loopbrug. Check voor je vertrek je reisplanner.

 

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers