Een hoger geluidsscherm en raildempers voor Vught-Zuid

Nieuws

25 juni 2020

Het was een lang gekoesterde wens van de bewoners van Vught-Zuid, specifiek de wijk Klein Brabant. Kon er iets gedaan worden aan de geluidshinder van het spoor? Gemeente Vught en ProRail zijn in gesprek gegaan om te kijken of aanvullende maatregelen mogelijk zijn. De uitkomst bleek positief. Met een zogenaamde bijbestelling van de gemeente komen er raildempers en er komt een hoger geluidsscherm (van 2 meter naar 2,5 meter). Wethouder Guus van Woesik en Wendy de Wild, regiodirecteur Zuid ProRail, hebben maandag 22 juni hun handtekening gezet onder de overeenkomst waarin de maatregelen staan.

Guus van Woesik: “Met deze overeenkomst laten we onze inwoners zien dat goede samenwerking loont en een toezegging zekerheid wordt. We hebben geluisterd naar de wensen van onze inwoners en gekeken wat we in samenwerking met ProRail konden bereiken, om samen geluidshinder in Vught Zuid te verminderen. Wendy de Wild: “Het voelt goed om samen tot deze overeenkomst te komen. ProRail wil een goede buur zijn voor haar omgeving. Daar past deze overeenkomst die zorgt voor minder geluidshinder voor omwonenden mooi in. “

Maatregelen in MJPG saneringsplan

Goed om te weten is dat deze bijbestelling onderdeel uitmaakt van het zogenaamde MJPG (Meerjarenprogramma Geluidsanering), en dus geen onderdeel uitmaakt van het Tracébesluit PHS Meteren-Boxtel dat nu ter inzage ligt. Inwoners kunnen de maatregelen terugvinden in het saneringsplan MJPG dat naar verwachting dit najaar ter inzage ligt. Wilt u meer weten over MJPG? Ga naar de pagina MJPG

Wanneer komen de geluidsmaatregelen er?

Het gaat dus om twee verschillende projecten, maar de werkzaamheden voor MJPG en PHS gaan wel tegelijkertijd plaatsvinden. De geluidsschermen van MJPG bouwt ProRail dus gelijktijdig met de aanpassingen vanuit het PHS project. Wel zo handig, want we maken graag werk met werk. De bouwperiode van het PHS Meteren-Boxtel project staat nu gepland voor 2023-2028.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers