Een onderdoorgang in de onderdoorgang Cartesiusviaduct

Nieuws

26 april 2018

Wat doen die vier containers bij het spoorviaduct Cartesiusweg in Utrecht? Gezien de bijzondere locatie zal het niets te maken hebben met een tijdelijke woonvoorziening, of een escaperoom.

Omleiding tot december 2018 

De containers staan op het fietspad onder het spoorviaduct, waar sinds dinsdag een deel van is gesloopt aan de kant van buurthuis de Boeg. En dat is precies waar het hier om gaat: in het kader van de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal – en Leidsche Rijn, wordt het huidige spoorviaduct verbreed. Hierdoor is er straks meer ruimte voor het verkeer. Maar tot de onderdoorgang is afgebouwd - begin december 2018 -  is er minder ruimte beschikbaar voor fietsers en voetgangers richting het centrum. Er is tot die tijd een omleiding via de overzijde van de Cartesiusweg, aan de kant van het BP tankstation.

Even afstappen

Ook vanuit de Schepenbuurt worden fietsers verzocht om via de Nijverheidsweg over te steken naar het fietspad aan de overkant van de Cartesiusweg. Omdat dit voor bewoners uit het begin van de Schepenbuurt misschien tegendraads voelt, heeft aannemer BAM een alternatieve veilige route gecreëerd: een tunnel van vier achter elkaar geplaatste containers, compleet met ramen voor de nodige lichtinval. Fietsers moeten even afstappen om door de tunnel te gaan. Het is waarschijnlijk even wennen, maar wel zo veilig.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers