Tijdelijke hulpbrug in Groningen: zo bouw je dat

Nieuws

7 april 2022

De oplettende reiziger is het vast opgevallen dat er op station Groningen enorme palen in de grond zitten. Deze zijn voor een tijdelijke hulpbrug die aannemer Strukton op dit moment bouwt. Dit is niet zomaar een brug, want je kunt er als reiziger niet overheen. Waarvoor de brug precies bedoeld is én hoe hij wordt gebouwd, leggen we in een video uit.

Tijdelijke brug

Begin deze maand is er op station Groningen gestart met de bouw van de 129 meter lange hulpbrug. Deze brug zorgt ervoor dat de bouwplaats op het station bevoorraad kan worden, zonder hinder voor reizigers. De palen aan de zuidzijde van het station staan er al. Inmiddels brengen we ook palen voor de brug aan op de perrons aan de noordzijde van het station. Tijdens de treinvrije periode in mei wordt de brug verder afgebouwd.

Bekijk: Video: zo bouw je een tijdelijke hulpbrug

Bevoorraden bouwplaats

Paula Bongertman, omgevingsmanager bij Strukton Civiel, legt in een video uit waarom de hulpburg gebouwd wordt. "We werken hier midden op het station, en door de reizigers die hier lopen, kunnen we hier eigenlijk niet komen met materiaal en materieel. Daarom bouwen we een hulpbrug op hoogte. Over de brug wordt straks materiaal aan- en afgevoerd, denk bijvoorbeeld aan grond die uit de bouwkuip komt en wapening die erin gaat."

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers