Elke vijf minuten een trein: het verliep voortreffelijk

Nieuws

5 september 2021

“Nauwelijks storingen op het spoor, treinen reden vrijwel allemaal op tijd: het vervoer van de duizenden racefans naar en van circuit Zandvoort is voortreffelijk gelopen.” John Voppen, CEO van ProRail, kijkt heel tevreden terug op drie bijzondere dagen.

Voortreffelijk werk

“Onze mensen hebben vooraf en tijdens het evenement voortreffelijk werk geleverd. Het feit dat wij weinig in het nieuws zijn geweest, is een heel goed teken. We hebben geleverd wat gevraagd was: twaalf treinen per uur per richting en nauwelijks storing. En de incidenten die er geweest zijn, hebben we snel opgelost. We zijn heel tevreden.”

Station Zandvoort aan Zee werd klaargemaakt voor duizenden raceliefhebbers
Station Zandvoort aan Zee werd klaargemaakt voor duizenden raceliefhebbers

Klaar voor de start

Niet alleen vanuit ProRail en NS komen positieve geluiden, ook de bezoekers van het evenement geven de spoorsector een grote pluim. Online staan complimenten over de gehele logistiek rondom het evenement en ook persoonlijke bedankjes stromen binnen. Een bezoeker geeft aan: “De combinatie van fiets, trein en pendelbussen werkte enorm goed. Een geweldige plus voor bezoekers en bewoners. Wereldklasse! Net als Max.”

We hebben geleverd wat gevraagd was: twaalf treinen per uur per richting en nauwelijks storing.

John Voppen CEO bij ProRail

Samenwerking is goud

De samenwerking met de andere organisaties is iedereen goed bevallen. Hobbels waren er genoeg, maar gemeente Zandvoort, de organisatie van de Dutch Grand Prix, NS, aannemers en vele anderen hebben het samen geklaard.

John: “We waren in mei 2020 al prima voorbereid, maar pas drie weken geleden wisten we zeker dat de Formule 1 doorging. Snel schakelen, korte lijnen, vlotte beslissingen. We hebben alles uit de kast getrokken om er helemaal klaar voor te zijn. En dat is gelukt. Deze ervaring is heel waardevol, ook voor andere evenementen waar veel mensen op af komen met de trein. En zeker is, volgend jaar sowieso weer in Zandvoort!”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers