Enschedese Oosterbrug tijdelijk open voor fietsers en voetgangers

Nieuws

5 november 2021

De Oosterbrug in Enschede is vanaf maandag 8 november weer open voor fietsers en voetgangers. ProRail heeft de afgelopen tijd samen met aannemer Boonzaaijer werkzaamheden uitgevoerd aan de brug, waardoor deze weer veilig open kan. De brug is medio 2022 ook weer toegankelijk voor personenauto’s.

Historische brug

De Oosterbrug is in 1865 gebouwd en verbindt de wijken ’t Ribbelt en Velve-Lindenhof met elkaar. Tijdens onderhoudswerkzaamheden ontdekte ProRail dat enkele onderdelen van de brug niet meer aan de huidige eisen voldoen. Daarom is besloten om de brug tijdelijk af te sluiten en het verkeer om te leiden.

Om te bepalen wat er nodig was voor de renovatie is een vooronderzoek verricht. Tijdens dit onderzoek bleek dat de brug met enkele aanpassingen weer veilig toegankelijk zou zijn voor fietsers en voetgangers. Aannemer Boonzaaijer heeft begin november een tijdelijk brugdek geplaatst.

Renovatie medio 2022

De Oosterbrug wordt medio 2022 opnieuw enkele weken afgesloten. ProRail voert dan de definitieve renovatie uit, en vervangen we onder meer de liggers en leuningen van de brug. Daarna kan de brug weer jaren mee. Lees meer over dit project op de projectpagina.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers