Enschede : Renovatie Oosterbrug

Vanaf maandag 8 november 2021 is de Oosterbrug in Enschede weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Na de definitieve renovatie is de brug medio 2022 ook weer toegankelijk voor personenauto’s.

Locatie
Enschede
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Een historische brug

De Oosterbrug is in 1865 gebouwd en verbindt de wijken ’t Ribbelt en Velve-Lindenhof met elkaar. Tijdens onderhoudswerkzaamheden ontdekte ProRail dat enkele onderdelen van de brug niet meer aan de huidige eisen voldoen. Daarom is besloten om de brug tijdelijk af te sluiten en het verkeer om te leiden. Na vooronderzoek bleek dat de brug met enkele aanpassingen weer veilig open kan voor fietsers en voetgangers.

Renovatie

Aannemer Boonzaaijer heeft in november een tijdelijk brugdek geplaatst. Medio 2022 wordt de brug opnieuw enkele weken afgesloten. ProRail voert dan de definitieve renovatie uit. Onder andere de liggers en leuningen van de brug worden dan vervangen. Na deze renovatie is de brug ook weer toegankelijk voor personenauto’s.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers