Enschede : Renovatie Oosterbrug (Project gerealiseerd)

De historische Oosterbrug in Enschede heeft een grote opknapbeurt gekregen en een nieuw brugdek. Na de renovatie is de brug weer toegankelijk voor voetgangers, fietsers en personenauto's.

Locatie
Enschede
Startdatum
2021
Einddatum
2022

Een historische brug

De Oosterbrug is in 1865 gebouwd en verbindt de wijken ’t Ribbelt en Velve-Lindenhof met elkaar. Tijdens onderhoudswerkzaamheden ontdekte ProRail dat enkele onderdelen van de brug niet meer aan de huidige eisen voldoen. Daarom is besloten om de brug tijdelijk af te sluiten en het verkeer om te leiden. Na vooronderzoek bleek dat de brug met enkele aanpassingen weer veilig open kan voor fietsers en voetgangers.

Renovatie

De aannemer heeft in november 2021 een tijdelijk brugdek geplaatst. In mei en juni werd de brug opnieuw tijdelijk voor enkele weken afgesloten. We hebben toen de definitieve renovatie uitgevoerd. De brug kreeg een nieuw brugdek, nieuwe liggers en nieuwe leuningen. Eind juni waren alle werkzaamheden afgerond. Na de renovatie is de brug weer toegankelijk voor voetgangers, fietsers en personenauto's.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers