Fietsbrug Driebergen-Zeist ligt op z’n plek

Nieuws

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:06 uur

De nieuwe fietsbrug die station Driebergen-Zeist met de Utrechtse Heuvelrug verbindt, is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober door ProRail en de aannemer op zijn plek gelegd.

Ingehesen

De dertig meter lange brug is vrijdagavond vanuit de fabriekshal in Waspik naar Driebergen-Zeist gebracht en ingehesen. De fietsbrug is voorgebouwd in Udenhout en vervolgens naar Waspik getransporteerd om afgebouwd en geschilderd te worden. Daarna kon hij dan eindelijk naar Driebergen-Zeist.

Parkbrug

Nu de fietsbrug op zijn definitieve plek ligt, bestaat er over de Hoofdstraat bij het stationsgebied een verbinding tussen het landgoed Beerschoten-Willinkshof en de Reehorst. Het gaat om een prachtige parkbrug in landgoedstijl, met in het hekwerk de namen die verwijzen naar de landgoederen.

Historische koepel en vijverbrug

Vorig jaar zijn al de historische koepel en de vijverbrug gerestaureerd. Komende winter en voorjaar planten we tientallen beuken en wintereiken in het park en plaatsen we nieuwe beuken op de beukenheuvel. Ook komen er extra rhododendrongroepen bij.

Meer weten?

Lees hier meer over alle werkzaamheden rondom het station Driebergen-Zeist.

Meer over:

Meer nieuws

Wat is ERTMS?

Treinen veilig en sneller laten rijden, ook de grens over. Dat is wat we doen met de invoering van ERTMS. Bekijk de nieuwe video hierover.

Bekijk de video

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers