Fietsenstalling West op station Almere Centrum in gebruik genomen

Nieuws

25 maart 2022

De ‘kleine’ fietsenstalling – fietsenstalling Busstation ofwel fietsenstalling West – bij station Almere Centrum is na een grondige verbouwing weer in gebruik. De eerste bezoekers die vrijdag 25 maart hun fiets in de nieuwe stalling plaatsten werden namens ProRail, NS en de gemeente feestelijk ontvangen.

Comfortabel, veilig en snel

De stalling biedt ruimte aan 620 gewone en 50 buitenmodel fietsen. Het stallen van fietsen is een heel stuk eenvoudiger en overzichtelijker geworden, het aantal plekken is gelijk gebleven. Het is nu een Bewaakte Zelfservice fietsenstalling, met een geautomatiseerde in- en uitgang met toegangspoortjes die wordt bewaakt door beveiligingscamera’s. Medewerkers van de NS zijn de eerste dagen van de ingebruikname gedurende de spits aanwezig om reizigers op weg te helpen en de fietsers uit te leggen hoe de nieuwe manier van stallen werkt.

De stalling is voorzien van een speciaal systeem waardoor fietsers eenvoudig een vrije plek in de stalling kunnen vinden. De trappen hebben een speciale borstelbaan voor de fiets die het makkelijk maakt om de stalling in en uit te lopen. Doordat rijrekken genummerd zijn, kunnen reizigers hun eigen fiets makkelijk terugvinden.

  • De nieuwe fietsenstalling bij station Almere Centraal is in gebruik
    De nieuwe fietsenstalling bij station Almere Centraal is in gebruik
  • Het is nu een Bewaakte Zelfservice fietsenstalling, met een geautomatiseerde in- en uitgang met toegangspoortjes die wordt bewaakt door beveiligingscamera’s
    Het is nu een Bewaakte Zelfservice fietsenstalling, met een geautomatiseerde in- en uitgang met toegangspoortjes die wordt bewaakt door beveiligingscamera’s
  • De stalling biedt ruimte aan 620 gewone en 50 buitenmodel fietsen
    De stalling biedt ruimte aan 620 gewone en 50 buitenmodel fietsen

Ruim en innovatief

Iedereen die met de fiets via station Almere Centrum reist, kan vanaf nu de fiets makkelijk, veilig en droog stallen in een lichte stalling direct naast het busstation onder het Stationsplein. Stationsmanager Robert Yallop vindt het echt een fietsenstalling van een nieuwe generatie.

“Een innovatieve stalling waar Almere trots op kan zijn. Van de zomer opent ook de oostelijke fietsenstalling haar deuren. Daar is plaats voor 2.268 gewone, 470 buitenmodel en 50 OV en nog eens 5 bakfietsen. In totaal heeft Almere Centrum dan plaats voor maar liefst 3.463 fietsen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het oorspronkelijk aantal.”

Een innovatieve stalling waar Almere trots op kan zijn.

Robert Yallop stationsmanager bij NS

Meer en beter

De nieuwe fietsenstallingen worden gerealiseerd met een financiële bijdrage van ProRail – namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat –, de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Eind juni 2021 werd de oostelijke fietsenstalling gesloten en is de vernieuwing van de stalling van start gegaan gestart. Meer en betere plekken voor het stallen van fietsen was in Almere hard nodig. De fietsenstallingen worden in opdracht van de gemeente beheerd door NS. 

ProRail en NS zijn al lange tijd zeer actief in het verbeteren en uitbreiden van fietsenstallingen. Door de toename van het aantal reizigers en meer mensen die op de fiets naar het station komen, neemt de behoefte aan het aantal fietsparkeerplekken toe.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers