Focus op spoorvervoer in nieuw akkoord op hoofdlijnen

Nieuws

16 mei 2024

Het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen schetst plannen voor de toekomst van mobiliteit in Nederland. Daarin staan ook belangrijke maatregelen voor het spoorvervoer. ProRail ziet in deze plannen een bevestiging van het belang van spoorvervoer voor een bereikbaar Nederland.

Nadruk op onderhoud

We zijn blij met de aandacht voor het spoor in dit hoofdlijnenakkoord. Er is nadrukkelijk aandacht voor beheer en ouderhoud van infrastructuur en de bereikbaarheid van alle regio's in Nederland. Ook staan er mooie ambities in het akkoord over het doortrekken van de Noord-Zuidlijn en over internationaal treinverkeer.

John Voppen, CEO van ProRail: “Ik ben blij dat er uitgebreide aandacht is voor het spoor in het hoofdlijnenakkoord. Dat is ook nodig, want het spoor biedt oplossingen voor belangrijke problemen van deze tijd. Ik hoop dat in de verdere uitwerking van de plannen ook voldoende aandacht is voor spoorgoederenvervoer. Ik kijk uit naar de samenwerking en om samen Nederland bereikbaar en mobiel te houden.”

Lees over de plannen Lees over de plannen

Brief aan de formatie

Het spoor speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van miljoenen Nederlanders. Daarom deden we na de verkiezingen een beroep op het nieuw te formeren kabinet: versterk de fundering van ons spoorwegnet met de nodige investeringen.

Lees wat wij hebben gevraagd Lees wat wij hebben gevraagd

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers