Foto's Castricum: Startschot voor stationsvernieuwing

Nieuws

13 mei 2019

Station Castricum doet al 50 jaar trouwe dienst en dus is het tijd voor een grondige 'make over'. Vandaag gaven we - samen met de gemeente en NS - het startsein voor 2 nieuwe trappen, 3 nieuwe liften, een schone, mooie reizigerstunnel en nieuw perronmeubilair. Over ruim een jaar is Castricum weer helemaal bij de tijd.

Strandstation Castricum

Op station Castricum komen niet alleen treinreizigers – voor veel mensen dient het station ook als toegang tot het duingebied. ProRail wil dat het station een prettige plek is, zowel voor reizigers als voor badgasten. Het station krijgt komend jaar een flinke metamorfose en is straks toegankelijker, ruimer, lichter en comfortabeler.

Transparante liften

Ook de perrontunnel krijgt een grote opknapbeurt. Met nieuwe tegels en energiezuinige led-verlichting. Daarnaast plaatsen we drie nieuwe, transparante liften in de tunnel. Daarmee maken we het perron beter toegankelijk. En er komen twee nieuwe trappen: één aan de dorpskant en één aan de duinkant. Er komt nieuw perronmeubilair en NS Stations bouwt een nieuwe perronkiosk.

Carillon teruggeplaatst

Tot slot wordt ook het carillon voor het station in oude glorie hersteld en teruggeplaatst. Het carillon was ooit een geschenk van de inwoners van Castricum. Het werd (tijdelijk) verwijderd vanwege de bouw van een nieuwe fietsenstalling.

Planning

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Castricum en NS. Aannemer K_Dekker voert het project uit. In de eerste fase is de duinzijde aan de beurt: daar wordt tot najaar 2019 gewerkt aan de stationsentree en het perron. Eind 2019 gaan we aan de slag met fase twee: alle aanpassingen aan de dorpszijde. Tijdens de werkzaamheden zullen delen van de tunnel tijdelijk buiten gebruik zijn. Het nieuwe station is naar verwachting in september 2020 klaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers