Foto's: het loopt gesmeerd in het Gooi

Nieuws

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 15:51 uur

De grootschalige werkzaamheden bij Naarden-Bussum en Weesp verlopen goed. Tot en met 25 augustus werken honderden vakmensen er gestaag door, zodat het spoor weer op tijd in dienst kan worden gegeven. Bekijk de foto's.

Vernieuwingsslag

Het spoor rondom station Naarden-Bussum in de gemeente Gooise Meren was toe aan vernieuwing. Met grootschalig onderhoud maken we het treinverkeer nog veiliger en betrouwbaarder. Tegelijk maken we het spoornetwerk rondom Naarden en Bussum klaar voor de toekomst. Zodat er meer treinen kunnen rijden, en ook sneller.

Minder sporen en nieuwe wissels

Tussen Bussum-Zuid en het Naardermeer verwijderen we sporen en wissels die niet meer nodig zijn. We vernieuwen de bestaande wissels én vervangen het treinbeveiligingssysteem. Hierdoor is er minder kans op storingen, en kunnen treinen beter doorrijden.

Een ander voordeel van minder sporen is prettiger kunnen oversteken. Bij station Naarden-Bussum en verschillende overwegen op het traject liggen straks nog maar twee sporen in plaats van vijf. Het verkeer is daardoor sneller aan de overkant. Bovendien zijn de spoorbomen bij de overwegen aan de Comeniuslaan, de Generaal de la Reijlaan en de Meerweg minder lang dicht.

Station Naarden-Bussum

Het monumentale station Naarden-Bussum maken we in 2019 beter toegankelijk. Doordat het emplacement verdwijnt en het aantal sporen wordt teruggebracht van vijf naar twee, is er ruimte om aan de westkant een nieuwe toegang tot het station te maken. Zo kunnen reizigers makkelijker en sneller de perrons en de uitgangen bereiken. We zorgen er ook voor dat er bij de nieuwe ingang voldoende plek is om fietsen neer te zetten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers