Het gaat best goed in de Schipholtunnel

Nieuws

13 november 2018

Komend weekend zijn we aan de slag op station Schiphol. Weet je nog dat de Schipholtunnel vrijwel permanent in het nieuws was? Daar hoor je eigenlijk niemand meer over. Het gaat goed!

Aantal brand- en rookmeldingen is laag

Rookmeldingen in de Schipholtunnel beheersten het nieuws een aantal jaar geleden. In 2012 hadden we maar liefst 32 van die meldingen. In 2015 waren dat er tien. In 2017 waren het er drie. En dit jaar staat de teller ook op drie.  

Aantal storingen met veel hinder is gedaald

Het aantal storingen met veel hinder bij station Schiphol is dalende. In 2015 telden we nog 23 storingen met forse impact op het treinverkeer. In 2017 waren dat er zeventien. Voor dit jaar staat de teller op tien. 

Storingen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals spoorlopers, techniek of defect materieel. Het is zaak de storing zo snel mogelijk op te lossen, zodat de impact op het treinverkeer minimaal is.  

Sneller ter plaatse en vaak stofzuigen

We nemen allerlei maatregelen om storingen en rookmeldingen te beperken. Twee keer per maand stofzuigen we de Schipholtunnel met een railstofzuiger. Dat is ook wel nodig, want er razen 52 treinen per uur door de tunnel en dan waait er veel stof op.

ProRail heeft ook 24/7 incidentbestrijders beschikbaar, vlakbij Schiphol. Hun aanrijtijd is zo’n tien minuten. Bij een brandmelding in de tunnel zijn zij snel ter plekke om vast te stellen of een brandalarm terecht is. Een storing wordt veel sneller verholpen.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers