Geïnteresseerde aannemers rondgeleid in Vught

Nieuws

7 november 2022

Twee leden van de Klankbordgroep Spoor hebben op 20 en 21 oktober geïnteresseerde aannemers een rondleiding door Vught gegeven. Dat deden zij samen met ProRail en de gemeente Vught. De fietsende groep bezocht niet de Vughtse bezienswaardigheden; nee, de technische blik was gericht op het traject voor het tijdelijk spoor én de gevolgen voor het lokale verkeer op specifieke locaties.

Toelichting op belangrijke plekken

Het idee van de rondleiding kwam van de Klankbordgroep-leden zelf. De aannemers reageerden hier enthousiast op. ProRail, een verkeerskundige van de gemeente Vught én de klankbordgroep stapten met de aannemers op de fiets. De klankbordgroep-leden gaven op belangrijke plekken een toelichting.    

Uniek situatie

"Dit is een unieke situatie", vertelt projectmanager Ton Bierbooms van ProRail. "Het betrekken van inwoners in de aanbestedingsprocedure doen we bij ProRail niet zo vaak. Maar het is goed dat het gebeurt. Aannemers krijgen uit eerste hand een goed beeld wat er leeft onder de inwoners. En de Klankbordgroep-leden hebben zelf kunnen vertellen wat voor Vught belangrijk is”.

De aanleg van het tijdelijk spoor is de eerste bouwstap in de aanleg van de verdiepte ligging in Vught. Hoe de bouw gaat plaatsvinden, zie je hier: 

Bekijk: Video bouw tijdelijk spoor en verdiepte ligging

Definitieve gunning

Welke aannemer de tijdelijk-spoor-klus gaat klaren, is nog niet duidelijk. De definitieve gunning aan de winnende aannemer kan pas plaatsvinden nadat de Raad van State een uitspraak op de beroepschriften heeft gedaan.

Verdiepte ligging spoor

Tussen Meteren en Boxtel gaan meer reizigers- en goederentreinen rijden. Daarom bouwen wij een vierde spoor tussen ’s-Hertogenbosch en Vught, met een vrije kruising bij Vught.

Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers