Geluidsscherm in Weesp een stap dichterbij

Nieuws

5 augustus 2022

De aanbesteding voor de realisatie van een geluidsscherm in Weesp is afgerond. Aannemer Schreuder Bouwen Langs Water en Wegen B.V. gaat in opdracht van ProRail de werkzaamheden uitvoeren.

In de startblokken

Gedurende drie treinvrije periodes in 2023 en twee in 2024 zal Schreuder BLWW het huidige geluidsscherm aan de noordkant van station Weesp vervangen en doortrekken tot aan de Hogeweyselaan. Zo worden de woningen van de wijk Leeuwenveld in de Bloemendalerpolder van passende geluidswering voorzien.

“Bewoners hebben er lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we met de contractering van Schreuder BLWW weer een stap verder zijn. We staan klaar om het project te gaan realiseren,” aldus Harro Homan, regiodirecteur bij ProRail.

De plek van het geluidsscherm op kaart
De plek van het geluidsscherm op kaart

Goede voorbereiding

Hoewel de omgevingsvergunning van het geluidsscherm nog niet onherroepelijk is, starten ProRail en Schreuder BLWW dit jaar al wel met de voorbereidende werkzaamheden. “Door alvast te starten met het in kaart brengen van de ondergrond, kabels en leidingen, doen we er alles aan om te zorgen dat we in de herfst van 2023 volgens planning kunnen beginnen met de bouw,” vertelt Luc ter Horst, bouwmanager bij ProRail.

Bewoners hebben er lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we weer een stap verder zijn.

Harro Homan regiodirecteur bij ProRail

Omgevingstafel

Al sinds de planvorming van het project is er goed contact met de omwonenden. Via de zogenaamde omgevingstafel zijn ProRail, gemeente Weesp (tegenwoordig gemeente Amsterdam), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bewoners regelmatig met elkaar in gesprek over de vorderingen. Dit najaar wordt er opnieuw een omgevingstafel georganiseerd. Daarin worden bewoners nader geïnformeerd over de bouw van het scherm.

Het geluidsscherm in Weesp wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers