Geslaagde start spoorproject Rijswijk - Rotterdam

Nieuws

25 november 2019

ProRail is vrijdag 22 november gestart met het project Rijswijk - Rotterdam in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Dit is een omvangrijk spoorproject om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. In 76 uur werd met honderden mensen op vijf locaties tegelijk gewerkt.

Tientallen projecten

Het traject Rijswijk - Rotterdam heeft een projectgebied van zo'n zestien kilometer. Samen met onder meer aannemers Strukton, VolkerTunnel Delft en Heijmans voeren we in vijf jaar tijd tientallen werken uit. Zo zorgen we ervoor dat er vanaf 2025 meer treinen kunnen rijden tussen Den Haag en Rotterdam.

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit ministerie financiert het project Rijswijk - Rotterdam, met bijdragen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rijswijk en Delft.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers