Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Groningse reporter en Fryske Vlogger op pad voor ProRail

Nieuws

26 februari 2019

De Groningse reporter Laurens Sembiring en de Fryske Vlogger Eduard Rekker gaan het komende jaar op onderzoek uit bij het grote spoorproject 'Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden' (ESGL). Op dit moment rijden er tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur. Daar komt straks een extra sneltrein bij, maar daar moet veel spoor voor worden aangepast. Laurens en Eduard leggen dit de komende periode vast op geheel eigen wijze.

Bekijk: Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden (ESGL) - Vlog #1

De provincies Groningen en Fryslân, ProRail en de betrokken gemeenten werken met het Spoorplan Noord-Nederland aan de verbetering van de bereikbaarheid van het Noorden door meer treinverkeer, kortere reistijden en sneller overstappen. Onderdeel daarvan is een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden. Hiervoor passen we het spoor, overwegen en sommige stations aan op het traject Groningen-Leeuwarden.  

Meer informatie over het project 'Extra Sneltrein Leeuwarden Groningen' is hier te vinden. 

ProRail Verbindt, Verbetert, Verduurzaamt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers