Grootscheepse werkzaamheden rond Schiphol en Amsterdam

Nieuws

15 november 2018

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november werkt ProRail op 14 locaties aan het spoor rond Schiphol en Amsterdam. De werkzaamheden variëren van het verhogen van perrons tot het vernieuwen van wissels en bovenleidingen. Op Schiphol vernieuwen we de stroomvoorziening. Check vóór vertrek de Reisplanner!

Honderden mensen tegelijk aan het werk

Het spoor rond Schiphol en Amsterdam wordt zeer intensief gebruikt. Het moet dus goed onderhouden worden. En op zijn tijd moet je het spoor vernieuwen. Door grote onderhouds- en verniewingswerkzaamheden slim te combineren wordt de hinder voor reizigers zoveel mogelijk beperkt. 

Rond Schiphol en Amsterdam werken ProRail en aannemers van vrijdag 16 tot en met zondag 18 november op heel veel locaties tegelijk aan het spoor. In totaal zijn honderden mensen aan het werk, dag en nacht. Een pittige logistieke opgave.

Wat gaan we doen?

Tussen Amsterdam en Sloterdijk vernieuwen we zes wissels en 1300 meter spoor. Voor het transport van de wissels zetten we zware kranen in, zoals de Kirowkraan. Dit is de grootste spoorkraan in Nederland. Totaal zijn hier zo'n vijfhonderd personen mee bezig.

Op station Amsterdam Sloterdijk passen we de perronhoogte aan, zodat alle reizigers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. Op station Schiphol vernieuwen we de stroomvoorziening. Bij Hoofddorp plaatsen we enkele 'overloopwissels', waarmee tussen twee parallelle sporen van spoor kan worden gewisseld. Er ontstaat zo meer ruimte op het spoor. Al met al best een grootscheepse klus dus.

Impact werkzaamheden groot

De werkzaamheden zijn ingrijpend en de impact op het treinverkeer is groot. Door de centrale ligging van Schiphol en diverse werkzaamheden in de rest van het land, geldt op diverse trajecten in Noord-Holland en Flevoland ook een aangepaste dienstregeling met omreizen, extra overstappen en soms ook minder treinen. Raadpleeg dus voordat je vertrekt een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers