Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Grote operatie 28,5 dag gestart

Nieuws

8 mei 2020

De kop is eraf. Woensdag 6 mei zijn de grootschalige werkzaamheden in project Groningen Spoorzone gestart. Een grote operatie waarbij er 28,5 dag geen treinverkeer is tussen Groningen-Assen/Veendam/Weener. De aannemers werken dag en nacht aan het spoor tussen station Groningen en De Vork in Haren.

In deze zogenoemde treinvrije periode staan heel veel werkzaamheden gepland. De bouw van het extra spoor, groot onderhoud van de bestaande sporen, het (af)bouwen van het extra perron, de lift en omgeving van station Groningen Europapark en het klaarmaken van opstelterrein De Vork in Haren. Ook op station Groningen wordt gewerkt, daar vinden de voorbereidingen plaats voor de stationsverbouwing die na deze periode start. Onze fotograaf ging gisteren op pad om foto’s te maken van de werkzaamheden. Hierboven een impressie.

Mensen, machines en materialen

De foto’s laten zien dat er op het hele traject van ongeveer 4 kilometer werkzaamheden plaatsvinden. Een grote operatie, waar in totaal 8000 diensten voor medewerkers staan gepland en zo’n 1000 verschillende machines ingezet worden. Dit alles om het werk in 28,5 dag voor elkaar te krijgen. Bij de werkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld.
Over het hele traject wordt de bovenleiding vervangen, dus ook de masten en balken waar deze aan hangen. In totaal 270 funderingen, 230 palen, 110 balken en 18 kilometer draad. Daarnaast gebruiken we voor de spoorvernieuwing ruim 16.000 ton gebruikt en nieuw spoorgrind.
Meer weten over de werkzaamheden in deze periode? Bekijk dan de speciale projectpagina. We blijven in deze weken foto’s delen.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers