Happy Halloween met de ProRail Pipistrellus

Halloween is voor sommige mensen een angstaanjagende periode, onlosmakelijk verbonden met enge pompoenen en bloeddorstige vleermuizen. Wanneer vleermuizen je de stuipen op het lijf jagen, lees dan niet verder! Want ProRail houdt van deze fladderende muizen en bouwde daarom een heus pipistrellus hotel.

Vorig jaar bouwden we een vleermuizenhotel bij natuurbrug Weerterbergen. Toegegeven, het lijkt meer op een brievenbus dan een hotel, maar de vleermuizen vinden het een prima stek. Zij kruipen lekker weg in de kieren en spleten van de buizen achter de wand van de natuurbrug. Aankomend Halloween is het hotel dan ook vast volgeboekt.

Pipistrellus Pipistrellus

Niet alleen bouwen we hotels voor vleermuizen, maar ook in ons hoofdkantoor De Inktpot beschermen we onze fladderende vriendjes. In die grote toren vieren onze huisvleermuizen eigenlijk iedere dag Halloween. 
Lees meer hierover in dit nieuwsbericht: de prorail pipistrellus pipistrellus.

Vleermuis in enge pompoen

Bijenhotels

Ook minder angsaanjagende fauna zoals otters, egels en kikkers helpen we een handje om het spoor te trotseren zonder ongelukken. Dat doen we met looprichels en kleine tunneltjes onder het spoor. Ook openden we vorig jaar een air bnb voor wilde bijen om de bijenpopulatie een handje te helpen. 

Ontsnipperen

In Nederland ligt 7000 kilometer spoor. We werken aan een duurzame omgeving van ons spoor. Zo zijn sommige natuurgebieden 'versnipperd' geraakt door het spoor of een snelweg. Die leefgebieden verbinden we dan weer door ecoducten aan te leggen, zodat dieren veilig over kunnen steken. Al onze plannen zijn te vinden in het Meerjaren Plan Ontsnippering, kijk op www.mjpo.nl

Gepubliceerd op