Heftige winterse dag achter de rug

Nieuws

7 februari 2021

Het spoor heeft een heftige winterse dag achter de rug. Vanochtend vroeg is besloten dat de opstart van de treindienst moest worden uitgesteld tot 10:00 uur door een groot pak sneeuw en een heftige wind. Rond die tijd zijn een paar regionale treinen opgestart maar de meeste treindiensten hebben vandaag niet kunnen rijden. De veiligheid van reizigers en medewerkers en een betrouwbare reis stonden bij deze afweging voorop.

Wisselverwarming

In het hele land treden sinds zondagochtend met name wisselstoringen op. De wisselverwarming werkt, maar komt niet door de laag sneeuw. Hierdoor kunnen wissels niet meer bewegen. De storingsploegen werken hard om de wissels weer operationeel te krijgen maar de wind blaast de sneeuw weer terug in de wissels. De sneeuwval in combinatie met wind houdt de hele avond aan. De verwachting is dat we de storingen niet allemaal kunnen verhelpen en mogelijk kunnen de storingen zelfs terugkeren door dit specifieke weertype.

Ondanks de barre omstandigheden werkt iedereen in de sector keihard om de treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.

Ans Rietstra COO bij ProRail

Treindienst van maandag

Het is nog niet mogelijk om nu al een duidelijk beeld te geven over de situatie van maandag. Voorop staat dat de vervoerders en ProRail zich tot het uiterste inspannen om storingen op te lossen zodat morgen treinen kunnen rijden. We adviseren onze reizigers, waar mogelijk, hun reis uit te stellen of een alternatief te zoeken. Raadpleeg de reisplanner kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en hou ons liveblog in de gaten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers