Hijsen bij Witte Paarden

Nieuws

29 juni 2021

ProRail en Dura Vermeer lieten in de nacht van maandag op dinsdag een mooi staaltje sterk werk zien door de verkeersbrug in het buurtschap Witte Paarden in één deel op zijn plek te hijsen. Dit leverde magnifieke plaatjes op.

Nieuwe brug

In de nacht van maandag op dinsdag stond een gigantische kraan klaar om de wegen over het spoor weer met elkaar te verbinden. In maart werd de oude brug in delen verwijderd en op dit moment ligt de nieuwe brug dus alweer op zijn plek.

Ontwerp

We benoemen nog maar eens het ontwerp van Dura Vermeer voor deze bijzondere brug: hij is opgebouwd uit een gewapende grondconstructie met betonnen wanden. Het brugdek maakten we van hergebruikte stalen balken en het rijdek van composiet. De brug is hiermee circulair en toekomstbestendig gebouwd. De nieuwe brug kent geen beperking meer in doorrijhoogte of belasting.

Ik ben er trots op dat we een mooi, duurzaam ontwerp in een korte tijd en met minimale hinder realiseren.

Martin de Veth bouwmanager bij ProRail

Duurzaam

Martin de Veth bouwmanager bij ProRail: "Ik ben er trots op dat we een mooi, duurzaam ontwerp in een korte tijd realiseren met daarbij minimale hinder voor de reizigers en omwonenden."

Hoger

In de oude situatie was de bovenleiding van de spoorbaan aan het brugdek bevestigd. Nu loopt de bovenleiding vrij onder het brugdek door. Hierdoor ligt het nieuwe brugdek nu hoger. De kruisingen komen daardoor ook iets hoger te liggen.

De bouw van de nieuwe spoorbrug heeft geen gevolgen voor het treinverkeer. Er is helaas wel wat hinder voor omwonenden maar ook dat is bijna klaar. De route is dicht tot eind juli. Tot die tijd zijn er omleidingsroutes. Als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe brug open aan het eind van de zomer.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers