Witte Paarden : Nieuwe spoorbrug

Goed nieuws voor verkeer in Witte Paarden. Dankzij een duurzame nieuwe spoorbrug kan verkeer straks zonder beperkingen weer gebruik maken van de brug over het spoor.

Locatie
Witte Paarden
Startdatum
2021
Einddatum
2021

Een duurzame stevige spoorbrug

Een aantal jaar geleden is de oorspronkelijke brug aangepast met tijdelijk, beperkende maatregelen. In 2021 vervangen we de brug voor een robuuste duurzame spoorbrug. We hergebruiken materialen zoals bijvoorbeeld stalen hulpbalken van de bouwkuip voor de zeesluis in IJmuiden.

Daarnaast bouwen we het brugdek op uit Composiet (kunststof) wat een innovatief product is door het minimale gewicht. Hierdoor verbruiken we minder materiaal wat een reductie geeft op onze CO2 uitstoot.

Geen hinder voor reizigers

Treinreizigers ondervinden geen hinder van de bouw van de spoorbrug. De aannemer heeft een manier gevonden om de spoorbrug zonder treinvrije periodes te bouwen. Dit betekent wel dat de aannemer in de nachten ook geregeld werkt.

Robuust en duurzaam

De nieuwe spoorbrug zorgt er straks voor dat ook vrachtverkeer weer gebruik kan maken van de route. Die heeft, door de beperkende maatregelen, om moeten rijden.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers