Witte Paarden : Nieuwe spoorbrug (Project gerealiseerd)

Goed nieuws voor verkeer in Witte Paarden. Dankzij een duurzame nieuwe spoorbrug kan verkeer zonder beperkingen weer gebruik maken van de brug over het spoor.

Locatie
Witte Paarden
Startdatum
2021
Einddatum
2021

Een duurzame stevige spoorbrug

Een aantal jaar geleden was de oorspronkelijke brug aangepast met tijdelijk, beperkende maatregelen. In 2021 hebben we de brug vervangen voor een robuuste duurzame spoorbrug. We hergebruikten materialen zoals bijvoorbeeld stalen hulpbalken van de bouwkuip voor de zeesluis in IJmuiden.

Daarnaast bouwden we het brugdek op uit composiet (kunststof) wat een innovatief product is door het minimale gewicht. Hierdoor verbruiken we minder materiaal wat een reductie geeft op onze CO2-uitstoot.

Geen hinder voor reizigers

Treinreizigers ondervonden geen hinder van de bouw van de spoorbrug. De aannemer had een manier gevonden om de spoorbrug zonder treinvrije periodes te bouwen. Dit betekende wel dat de aannemer in de nachten ook geregeld heeft gewerkt.

Robuust en duurzaam

De nieuwe spoorbrug zorgt er voor dat ook vrachtverkeer weer gebruik kan maken van de route. Die had, door de beperkende maatregelen, om moeten rijden.

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers