Brug bij Witte Paarden vernoemd naar veteraan

Nieuws

27 september 2021

De vernieuwde spoorbrug bij Witte Paarden in de omgeving van Steenwijk is omgedoopt tot: ‘Marinier der 1e klasse Rico Bos’. Maandagmiddag 27 september vond de onthulling plaats in aanwezigheid van nabestaanden en vertegenwoordigers van Defensie, de gemeente Steenwijkerland, bouwer Dura Vermeer en ProRail. Met de naamgeving eren zij oud-inwoner van gemeente Steenwijkerland en veteraan Rico Bos die in 1993 omkwam, terwijl hij op missie was in Cambodja.

Opdat wij niet vergeten

CEO John Voppen van ProRail: “Vrijheid is een kostbaar goed. Daar zijn grote offers voor gebracht. Indrukwekkend als je je dat bedenkt en belangrijk om bij stil te staan. Heel graag willen wij de brug daarom deze nieuwe naam geven, als een herinnering aan Rico Bos."

Bekijk: Brug bij Witte Paarden vernoemd naar overleden veteraan

Eerste vernoeming spoorbrug

Wij mogen nooit vergeten hoe belangrijk het werk is dat onze veteranen voor vrede en veiligheid verrichtten. Onder dit motto zullen landelijk circa 40 bruggen en viaducten vernoemd worden naar omgekomen militairen. De brug bij Witte Paarden is de eerste spoorbrug die vernoemd wordt. Ook is het vanwege verspoeling van coronamaatregelen nu voor het eerst mogelijk zo'n vernoeming met aanwezigheid van gasten en media-aandacht plaats te laten vinden. 

Maatschappelijk zichtbaar maken

De vernoeming van deze spoorbrug is tot stand gekomen in een samenwerking tussen het Veteranen Platform, ProRail, de Koninklijke Marine en de gemeente Steenwijkerland. De brug over het spoor vormt een belangrijke verbinding in de regio. Met dit naamgevingsproject wil de stichting Veteranen Platform militairen maatschappelijk zichtbaar maken die in het recente verleden in het kader van de vrijheid hun leven gaven. Een belangrijk project, waar in dit geval een spoorbrug van ProRail aan bijdraagt.

Duurzame brug

ProRail en Dura Vermeer hebben de vernieuwing van deze brug net afgerond. Uniek is het duurzame ontwerp van deze brug en het hergebruik van materialen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers