Welk kunstwerk past bij Uitgeest?

Nieuws

31 mei 2021

Als bewoner uit Uitgeest mag je meedenken over de kunst in de Zientunnel. Dat kan tussen 27 mei en 9 juni 2021. Wat past het best bij Uitgeest? Het gaat hier niet om ‘de meeste stemmen’, maar om wat de gebruiker belangrijk vindt. De beoordelingscommissie neemt de ideeën hierover mee in haar afweging en eindbeslissing.

Plek voor kunst

Over enkele jaren wordt de Zientunnel gerenoveerd. En daar is plek voor kunst. Drie kunstenaars zijn door ProRail gevraagd hiervoor ideeën te bedenken. De renovatie van de tunnel hangt samen met het spoorproject PHS Alkmaar-Amsterdam. De onderdoorgang wordt dan een op zichzelf staande interwijkverbinding.

Bekijk: Bekijk de drie voorstellen van de kunstenaars (klik rechtsboven voor de andere voorstellen)

Commissie

Voor meer informatie ga je naar IkdenkmeeoverUitgeest.nl. De beoordelingscommissie bestaat uit Tanja Karreman en Evelien de Munck Mortier (kunstcommissie voor stations ProRail, NS en Bureau Spoorbouwmeester), Wienke Scheltens (Movares) en Anne Beeksma en Jan Willem Snieder (gemeente Uitgeest).

De keuze

Nadat de keuze is gemaakt, werkt de kunstenaar het ontwerp uit tot een definitief ontwerp. Dit betekent dat het gekozen kunstwerk nog op (kleine) punten kan wijzigen. Op het moment dat de financiering rond is en het ontwerp is goedgekeurd, wordt er een (omgevings)vergunning aangevraagd. Als deze wordt verleend, wordt het kunstwerk gerealiseerd.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers