Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

IJsje voor reizigers op station Meppel, Hoogeveen en Assen

Nieuws

20 juni 2023

Van 8 tot en met 21 juni werkt ProRail aan het spoor bij Hoogeveen. Daardoor is er in deze periode geen treinverkeer mogelijk tussen Meppel en Assen. Hoewel er allerlei maatregelen zijn genomen om de overlast te beperken, blijft het vervelend als je moet omreizen of alternatief vervoer moet gebruiken. NS en ProRail deelden gister daarom ijsjes uit op station Meppel, Hoogeveen en Assen.

Extra maatregelen voor reizigers

Vorig jaar ontstond er tijdens de werkzaamheden overlast voor reizigers door een tekort aan bussen. Daarom zijn er dit jaar extra maatregelen genomen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Naast bussen op het traject Zwolle – Assen, rijden er tijdens de werkzaamheden ook extra Intercity’s in de spits van maandag tot en met donderdag tussen Zwolle en Leeuwarden. Reizigers die via Leeuwarden van Zwolle rechtstreeks naar Groningen of van Groningen rechtsreeks naar Zwolle reizen, hoeven in Leeuwarden niet uit te checken bij NS en in te checken bij Arriva. Zij reizen dit hele traject dus met NS.

  • Werkzaamheden aan de spoorboog aan de zuidkant van station Hoogeveen, ter hoogte van het viaduct over de A28
    Werkzaamheden aan de spoorboog aan de zuidkant van station Hoogeveen, ter hoogte van het viaduct over de A28
  • De overweg Toldijk is aangepast om de veiligheid te vergroten en voorzien van een nieuwe asfaltlaag
    De overweg Toldijk is aangepast om de veiligheid te vergroten en voorzien van een nieuwe asfaltlaag
  • De stopmachine van VolkerRail aan het werk: deze machine drukt het spoorgrind aan en zorgt ervoor dat het spoor op de juiste positie komt te liggen
    De stopmachine van VolkerRail aan het werk: deze machine drukt het spoorgrind aan en zorgt ervoor dat het spoor op de juiste positie komt te liggen

Werkzaamheden

In Hoogeveen verlegt ProRail het spoor. Hierdoor kan de trein de bochten die gemaakt moeten worden voor en na het station sneller nemen. De trein moet nu afremmen tot 80 km/u. Dit is straks niet meer nodig. Dat zorgt voor tijdswinst en een betere overstap voor de reiziger. Verder zijn er werkzaamheden op het station en wordt de overweg Pesserstraat veiliger gemaakt. De bedoeling is dat de werkzaamheden klaar zijn voor de TT-Assen. De werkzaamheden verlopen volgens planning.

Zomerwerk

Ieder jaar weer: in de zomer werken we aan het spoor. En ieder jaar heeft dat vervelende gevolgen. Voor reizigers en omwonenden. Het geeft drukte in trein, bus en op het station. Het zorgt voor files, lawaai en stof in je tuin. Kan dat nou niet anders? Waarom doen we dat?

Lees hier meer Lees hier meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers